Victor Hedmans skada höll honom borta från isen för spel 1, men vad hände?

Match 1 i Tampa Bay Lightnings serie mot Toronto Maple Leafs fick en stenig start tack vare ett antal skador på nyckelspelare. Även om blixten kom ur matchen med en 7-3-seger, undrar många om laget kommer att vara korthändigt när de fortsätter att kämpa sig igenom NHL-slutspelet.

Bland spelarna som många fans oroar sig för är försvararen Victor Hedman, som lämnade matchen i den första perioden och bara var på isen 6:35. Nu vill många veta vad som hände med Victor och om han kommer att vara redo att spela i framtida matcher.

Victor Hedman med kamomössa på mot och palmer i bakgrunden. Källa: Instagram/@vichedman77

Vad hände med Victor Hedman?

Victor åkte bara nio skift under den första matchen och var klar innan den första spelperioden var över. Han återvände till isen kort innan den andra perioden för att testa vad Tampa Bay Times sade verkade vara en underkroppsskada, och gick sedan tillbaka till omklädningsrummet. Tyvärr finns det inte många ytterligare detaljer tillgängliga om karaktären på Victors skada, eller när han kan förväntas komma tillbaka.

“Ärligt talat, den där var lite överraskande,” sa tränaren Jon Cooper om skadan. “Vi hoppas att han ska vara okej, men det är alldeles för tidigt att säga. Det här är en av dessa, “Låt oss vakna imorgon och se vad som händer”, och sedan kan vi ge dig någon sorts rapport.”

Det verkar som att till och med Victors tränare blev förvånad över sin skada, och att fansen måste ha tålamod när de bestämmer exakt hur de ska gå vidare härifrån.

Jon Cooper var tvungen att göra flera skadeuppdateringar

Även om Victors skada var den mest huvudskada som inträffade under match 1, var han inte den enda Tampa Bay-spelaren som kom ut innan han ville. Försvararen Erik Cernak skadades på ett mycket mer uppenbart sätt och fick en träff i huvudet från Leafs forward Michael Bunting, som kastades ut från matchen efter träffen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Victor Hedman (@vichedman77)

Erik återvände till omklädningsrummet efter träffen och kom inte tillbaka till matchen. Han hade spelat in 9:27 av tiden på isen och hade redan tre blockerade skott när han skadades under den andra perioden. Jon kommenterade också Eriks skada och sa att han trodde att Michael kan få ett ganska hårt straff av ligan till följd av träffen.

Forwarden Michael Eyssimont skadades också under matchen efter att ha tagit ett hårt slag från Jake McCabe och lämnade matchen efter det. Han spelade bara 5:13 och spelade in ett skott på mål. Jon var också mamma om Michael, vilket tyder på att tiden skulle utvisa när det gäller alla tre skadorna.

När Lightning fortsätter att slåss om en plats djupare i slutspelet, kommer det uppenbarligen att vara avgörande för laget att ha tillgång till hela sin spellista. Tills var och en av dessa spelare kan utvärderas mer fullständigt, verkar det som om de kan behöva hantera att vara korta några män.