Hur man berättar om någon blockerade dig på Snapchat — Snabba enkla steg att ta

So erkennen Sie, ob Sie jemand auf Snapchat blockiert hat – schnelle und einfache Schritte

Om du är en OG Snapchat-användare kommer du förmodligen ihåg de dagar då det var enkelt: snabba foton, klottrade ord på skärmen och begränsade textmöjligheter. Nu finns det oändliga funktioner och ständiga nya utvecklingar för social media-meets-messaging-appen.

Tillsammans med nya funktioner kommer alternativ för att bättre skydda din integritet och säkerhet online. Tack och lov, om du får problem med någon på din vänlista, finns det alternativ. Men att vara på den mottagande sidan av ett block eller otillägg kan vara helt sårande, speciellt om du inte vet vad som hände.

En kvinna som läser sin telefon medan hon håller en drink i sin andra handKälla: Getty Images

Så här ser du om någon blockerade dig på Snapchat.

Om du har den fruktade sjunkande känslan att du inte längre är tillsatt är det lätt att kolla. Även om du inte får en popup-varning eller någon form av direkt avisering, kan din konversation med personen försvinna.

Gå vidare och bläddra igenom din konversationshistorik. Om det här är någon du tidigare har pratat med ofta bör de vara lätta att hitta i listan. Om de inte är det, måste du antingen rulla tillbaka, eller så kan du kontrollera på annat sätt.

Börja med att söka på deras namn i appen som du skulle göra om du skulle lägga till en ny vän. Om deras namn inte visas alls, då är du förmodligen blockerad. Snapchat kommer att begränsa synligheten för deras profil från dig om du blockeras som en integritetsåtgärd för dem.

För att lindra din nyfikenhet och ta det ett steg längre finns det fortfarande mer du kan göra. Även om deras konto inte visas när du söker på det, om du vill vara säker på att de inte bara har tagit bort sitt konto helt och hållet – fråga en vän!

Ett barn som håller en iPhoneKälla: Getty Images

Om du är den enda som är blockerad och deras konto fortfarande finns kvar, bör en vän som inte är blockerad fortfarande kunna hitta sitt konto genom en snabb sökning. Naturligtvis kan du alltid skapa ett nytt konto också, men det kan verka lite läskigt. Vi skulle rekommendera att ge någon utrymme om de har blockerat dig.

Så här ser du om någon inte har lagt till dig på Snapchat.

Ett mindre aggressivt tecken på att det pågår bråk är det gammaldags otillåtna. Istället för att helt hindra en användare från att se ditt konto, finns det alltid möjlighet att bara begränsa deras förmåga att interagera.

Ett litet “x” bredvid deras namn i din chatthistorik kan indikera att du inte har lagts till. Genom att hålla ned konversationen och se deras profil kan du se din vänskapshistorik. Där du en gång skulle ha kunnat hitta zodiakens kompatibilitet, födelsedagsinformation och datumet då du blev vänner, kommer du förmodligen inte att se mycket av någonting om du inte är tillagd.

Istället kommer en bländande knapp som läser “Lägg till vän” upp. Det kan vara uppenbart, men om du kan lägga till dem betyder det att de för närvarande inte finns på din vänlista, så du har förmodligen fått startpaketet.

Daft Punks augmented reality-upplevelse med SnapchatKälla: Getty Images

Men du kanske märker att du fortfarande kan se deras berättelser, beroende på vilka begränsningar de sätter på dig. Vissa människor skapar offentliga profiler som de som inte är vänner med dem fortfarande kan se. Individer med offentliga profiler kan välja att lägga till sina berättelser offentligt eller endast för vänner.

Om du inte har lagts till kommer du automatiskt att bli prenumerant på deras offentliga berättelse. Du kommer att kunna se allt de lägger till där, om du inte avbryter prenumerationen manuellt.